Oslňte na Halloweenské párty skvělým občerstvením
Jelikož je Halloween stále populárnějším svátkem i v Česku, určitě už i vy plánujete, kde strávíte letošní Halloweenskou noc. Při organizování párty byste neměli zapomínat ani na občerstvení. Jednou z možností je tradiční americký pumpkin pie / dýňový koláč, který je tradičním dezertům amerických halloweenských oslav. Zkuste ho připravit podle mého receptu, určitě se Vám podaří a bude chutnat všem, tak jako u nás doma.
Pumpkin Pie / Dýňový koláč
Pumpkin Pie je tradiční americký dýňový koláč, který připravují nejen na Halloween, ale i v Den díkůvzdání.
těsto:
200g hladké mouky
120g másla
100g krystalového cukru
1 lžičku kypřícího prášku do pečiva
1 žloutek
krém:
500g dýňového pyré z dýně hokaido
1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka (Salka)
2 vajíčka
1 lžičku mleté skořice
Postup:
Zpracujeme všechny ingredience na těsto a vypracujeme z nich hladké těsto. Necháme ho alespoň 30 minut odstát v lednici. Dýňová pyré připravíme tak, že dýni očistíme, nakrájíme na proužky, poklademe na pečící papír a pečeme při teplotě 200 ° C asi 40 minut. Upečenou dýni vyjmeme, necháme chvíli vychladnout, lžící zbavíme slupky a rozmixujeme. Takto připravené pyré utřeme s vajíčky, šálek a mletou skořicí. Těsto vyjmeme z lednice, rozválíme a dáme do kulaté formy. Papír na pečení při tomto cestě nepoužívám, máslové těsto se nepřichytí. Na těsto vylijeme připravený dýňový krém a pečeme asi 10 minut při teplotě 200 ° C. Poté teplotu snížíme na 160 ° C a pečeme dalších 45 minut. Před podáváním je dobré nechat koláč alespoň 4 hodinky odstát v chladu.