OBJEDNÁVKY DO 12:00 DORUČUJEME DO 1 PRACOVNÍHO DNE. Info
OBJEDNEJ JEŠTĚ DNES A STÍHÁŠ DORUČENÍ DO HALLOWEENA! Nakupovat

Jak vyrobit adventní věnec: Kreativní nápady na krásné věnce

adventny veniec

Adventní věnec je symbolem nadcházejících Vánoc, přinášejícím domovům kouzlo adventního období. Pokud přemýšlíte, jak vyrobit adventní věnec, nemusíte se bát – s trochou kreativity a několika základními materiály si můžete jednoduše vytvořit tuto svítící dekoraci. V tomto článku vás krok za krokem provedeme výrobou adventního věnce, který bude přesně podle vašeho vkusu.

Jednoduchý adventní věnec: postup

Jak vyrobit jednoduchý adventní věnec z větviček? 

 

Adventní věnec z přírodních větviček je krásnou a tradiční ozdobou, kterou zvládnete vyrobit i bez velkých zkušeností s tvořením. Stačí pár základních materiálů a trochu trpělivosti. Pojďme se podívat, jak na to.

vyroba venca

Co budete potřebovat na výrobu adventního věnce:

  • Základní kruh (z drátu, polystyrenu, prutů nebo slámy)
  • Čerstvé větvičky z jehličnanu (ideálně jedle, smrku nebo borovice)
  • Zelený vázací drát
  • 4 svíčky (adventní svíčky)
  • Dekorace podle vaší volby (stuhy, šišky, sušené plátky pomerančů, skořice apod.)
  • Nůžky na větvičky

Postup, jak vyrobit adventní věnec:

Příprava základu: Vyberte si základní kruh, který bude sloužit jako konstrukce pro váš věnec. Můžete použít drátěný kruh nebo přírodní základ ze slámy.

 

Připevnění větviček: Větvičky si nastříhejte na menší kousky, aby byly snadno ohebné a daly se na kruh připevnit. Větvičky postupně pokládejte na kruh a pevně je přichyťte vázacím drátem. Pokračujte po celém obvodu, aby byl věnec hustý a pravidelný. Každou novou vrstvu větviček překládejte přes předchozí, aby nebyl vidět drát.

 

Upevnění svíček: Jakmile je základ věnce hotový, připravte si svíčky. Můžete použít speciální kovové bodce na svíčky, které jednoduše zapíchnete do věnce. Pokud bodce nemáte, svíčky můžete připevnit drátem nebo je lehce zatlačit do základu věnce.

 

Dekorace: Nyní je čas na dekorace! Ozdobte věnec podle svého vkusu – přidejte šišky, sušené ovoce, stuhy nebo jiné přírodní prvky. Tyto dekorace můžete připevnit vázacím drátem nebo lepidlem.

ozdoby

 

Finální úprava: Zkontrolujte, zda všechny části věnce dobře drží a nejsou volné. Můžete přidat další větvičky, pokud někde prosvítá základ. Ujistěte se, že svíčky jsou stabilní a bezpečně upevněné.

 

A máte hotovo! Váš jednoduchý adventní věnec z větviček je připraven zdobit váš stůl nebo dveře po celé adventní období. S každou zapálenou svíčkou si budete připomínat, jak se Vánoce postupně blíží.

 

 
 

Nápady na originální adventní věnec

Chcete letos vyzkoušet něco nového a vytvořit netradiční adventní věnec, který zaujme? Zde je několik kreativních nápadů, jak se odklonit od klasického vzhledu a přitom zachovat kouzlo adventní tradice.

1. Minimalistický adventní věnec z eukalyptu

Pokud máte rádi jednoduchost a čistý design, zkuste věnec z eukalyptových větviček. Eukalyptus má krásnou, jemnou zelenou barvu a jeho elegantní vzhled oživí váš interiér. Přidejte bílé svíčky a jednoduchou stuhu v přírodních tónech. Tento věnec skvěle ladí s moderním nebo skandinávským stylem bydlení.

eukalypt veniec

 

2. Adventní věnec z papírových květin

Pro ty, kteří mají rádi tvoření, je věnec z papírových květin skvělou volbou. Vyrobte si květiny z barevného papíru nebo použít již hotové dekorace. Kombinujte různé barvy a vzory, a místo větviček použijte stuhy nebo krajku. Tento typ věnce dodá vašemu domovu nádech hravosti a originality.

3. Rustikální adventní věnec s dřevěnými prvky

Pokud milujete rustikální styl, zkuste věnec z přírodních materiálů, jako jsou dřevěné destičky, šišky a mech. Svíčky umístěte do malých sklenic, které můžete ozdobit jutovou stuhou. Tento věnec působí velmi přirozeně a hodí se do venkovských nebo chalupářských interiérů.

4. Věnec s citrusovým akcentem

Provoňte svůj domov pomocí věnce zdobeného sušenými plátky pomerančů, citronů a limetek. Kombinujte tyto citrusy s kořením, jako je skořice nebo badyán. Tento adventní věnec nejen nádherně vypadá, ale také příjemně voní a vytváří dokonalou vánoční atmosféru.

5. Skleněný adventní věnec

Pokud preferujete něco moderního a elegantního, zkuste věnec z průhledných skleněných koulí. Tyto dekorace můžete naplnit drobnými ozdobami, třpytkami nebo malými svíčkami. Výsledek bude vypadat lehce a vzdušně, což dodá prostoru sofistikovaný nádech.

6. Adventní věnec s perníčky

Pro milovníky pečení je skvělý nápad věnec ozdobený perníčky. Vytvořte si malé perníkové figurky, které zavěsíte na věnec. Ozdobte je třeba bílou cukrovou polevou, což jim dodá tradiční vánoční vzhled. Tento věnec bude nejen krásný, ale i voňavý.

7. Adventní věnec v pastelových barvách

Klasické červené a zelené barvy můžete letos vyměnit za jemné pastelové odstíny, jako jsou růžová, mátová nebo světle modrá. Použijte pastelové svíčky a dekorace, například v podobě lehkých stuh nebo mašlí. Tento moderní přístup přinese do vašeho domova svěží a mladistvý styl.

 

Každý z těchto nápadů vám umožní vytvořit jedinečný adventní věnec, který bude odrážet váš osobní styl a přinese do vašeho domova kouzlo Vánoc.